Pages

Subscribe:

2 Nisan 2012 Pazartesi

Oğul Otunun Faydaları

Oğul Otunun Faydaları



Oğul Otu (Melissa officinalis): Çok dallı, beyaz çiçekli, yaprakları ince ve yumuşak tüylerle kaplı olan, limon kokulu, otsu bir bitkidir. Melisa otu olarak da bilinir. Uçucu yağ, acı madde, tanen, reçine ve müsilaj içerir.

Oğul Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Stresi azaltmakta oldukça etkili bir bitki olan oğul otu sinirleri yatıştırarak migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk, sara (epilepsi) ve sinir krizlerinde faydalı olur. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir. Kan şekeri ve tansiyonu düşürür. Hıçkırığı keser. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve nefes darlığına karşı faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını ve ağrılarını giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Beyin damarlarını açar ve hafızayı güçlendirir. Aybaşı kanamalarını düzenler ve ağrılarını azaltır. Ayrıca, hazmı kolaylaştırıcı etkileri ile hazımsızlığa karşı oldukça faydalıdır.

Oğul Otu Nasıl Kullanılır? Oğul otunun yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek hazırlanan oğul otu çayı içilebilir. Oğul otu bitkisinin yapraklarında elde edilen melisa yağı da çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca, taze oğul otunun ezilmesiyle elde edilen suyu da kullanılır. Kaynatılarak vücuda sürülürse ter kokusunu gidermeye yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız